Една красива българка описа какъв е животът в Италия по време

...
Една красива българка описа какъв е животът в Италия по време
Коментари Харесай

Красива нашенка с прогноза от Италия: Тук ще се нормализира едва през пролетта на 2021

Една красива българка описа какъв е животът в Италия по време на карантината и по какъв начин ще бъдат разхлабени изключителните ограничения след прекосяване на пика от ковид.  Радос Янева Ето и писмото на Радос Янева, представено от " Марица ":

" Живеем в Италия от съвсем 20 години. Завърших Университета в Генуа и от година повеждам счетоводството на няколко компании в Рим. Вече 30 дни Рим е в карантина и в цялостна изолираност. По улиците съвсем не се срещат хора, с изключение на тези, които очевидно са тръгнали да пазарят или да разходят домакински любим. Допустимото разстояние, за което е позволено да се излиза от домовете без декларация, е не повече от 200 метра. Задължени сме да пазарим от най-близкия хранителен магазин или аптека, както и наложително да бъдем с маска и ръкавици и на разстояние един метър един от различен. Всички паркове и обществени градинки са затворени и е неразрешено спортуване, бягане, разходки и така нататък За да излезем от у дома, би трябвало да заявяваме в специфичен модул годни аргументи за овакантяване на дома, засягащи здраве или закупуване на хранителни потребности като храна или медикаменти.

Ако сме отвън допустимите мотиви на излизане, рискът е санкция, която стига до 800 евро и арест до 3 месеца. Пътуване сред разнообразни градове не е позволено.

Сметките за ток, вода, газ, такса боклук и телевизионна такса са замразени за два месеца. След като пандемията отмине, ще бъдат изплащани на части, като още не е решено за какъв интервал от време ще бъдат изплатени. Наложен е също и мораториум върху изплащането на ипотечните заеми към банките и на банковите заеми за дребните компании, с гаранция от страна на страната.

Всички служащи от засегнатите браншове бяха включени към Cassa integrazione -държавен фонд, който разрешава на Национален осигурителен институт (тук INPS) да изплаща 80% от заплатите на хората, които заради усложнения на компаниите не вървят на работа с концепцията всички вероятни действия да се правят от домовете.

Италия раздели излизането от цялостната карантина и откриването на съвсем всички работни действия в 3 етапи: Първата фаза планува на 28 април да се позволи осъществяване на работна активност на агропроизводства и Индустриални компании (но не всички).

Втората фаза започва на 4 май и оттогава ще бъде разрешено излизането от у дома без декларация и без годни аргументи, само че с маска и съблюдаване на отдалеченост. Ще отворят магазини за облекла, мебели и всевъзможен тип материали, само че с посещаване на дребен брой хора. Моловете ще останат затворени. На 12 май ще отворят професионалните служби и общини. От 18-25 май ще стартират да отварят заведения за хранене, фризьорски и козметични салони със обвързване да се носят маски и да се влиза единично. Ресторантите същи ще отворят, само че с сведен брой седящи места и разстояние от 2 метра. От края на юни се чака да отворят и спортните центрове.

Третата фаза се чака да е през септември, когато ще се открие новата образователната година.

Пълното възвръщане към естествения темп на живот се чака да е напролет на 2021 година.

Колкото до дребния и междинен бизнес, като хотели и всичко обвързвано с туризма в Рим, всички дребни и междинни компании претърпяват огромни вреди, а за тях към момента не се знае по кое време ще се върнат към работния развой. Аз персонално повеждам счетоводство на два дребни хотела в Рим и от близо мога да кажа, че вредите и загубите са огромни. Правителството стартира да отпуска обещаните помощи под формата на дребни безплатни суми непосредствено във фирмените сметки на хора от дребния и междинен бизнес, за което аз персонално съм очевидец. По-големи суми също ще бъдат отпуснати на компаниите от банки, без лихви, само че със период на възвръщаемост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР